Våra instruktörer

Studio PILATES erbjuder träning och rehabilitering av högsta kvalité. Vi hämtar regelbundet ny kunskap och inspiration på workshops och utbildningar runt om i världen för att kunna erbjuda den bästa träningen för just – DIG!

LINA HÅKANSSON

INSTRUKTÖR

Lina Håkansson öppnade Studio PILATES 2007 och har en basutbildning som
-Fullt Certifierad STOTT PILATES® instruktör, hon är även Certifierad av The Center for Women´s Fitness inom:
– Pre-/Postnatal Pilates Specialist
– Diastasis Recti
– Pelvic Floor Healt
– Pilates for Menopause

och har genom året skaffat sig specialistutbildning inom bl.a:
– ISP (Injuries and Special populations)
– ScolioPilates

Hon har ett flertal utbildningar inom pilates och rehabilitering för rygg-höft-knä, samt inom bröstcancer och fortsätter att utbildas, utvecklas och ta del av den senaste pedagogiken och trenderna inom pilates och hållbar träning. Detta för att kunna fortsätta leverera den mest kvalitativa pilatesträningen till Dig! Hon är utbildad yrkesdansare och undervisar sedan 2008 i pilates och dansanatomi för eleverna på Balettakademien i Göteborg, där hon själv fick sin dansutbildning i början av 2000-talet.

Pilates sprider sig både som rehabilitering och förebyggande träning. Lina själv upptäckte pilates efter en medfödd knäskada som krävde operation och risk för slutet på karriären som proffsdansare.

– Efter operationen började jag träna pilates för att stabilisera hela kroppen. Om jag hade börjat med pilates innan knäskadan hann bli så allvarlig hade jag troligtvis kunnat undvika operation. Nu fungerar mitt knä normalt sedan länge och något av det bästa med mitt jobb är att få guida andra till ett rörelsemönster som får dem att utföra både övningar och rörelser som de trodde var omöjliga, oavsett träningsbakgrund.

AMANDA GUNNESSON

INSTRUKTÖR

Amanda Gunnesson är certifierad Pilatesinstruktör inom STEELE Pilates, godkänd av Pilates Method Alliance, sedan 2009. Hon har en bakgrund som rytmisk gymnast på elitnivå samt dansare och fick upp ögonen för Pilates när hon studerade till dansare på Dance New Amsterdam i New York. Skolan erbjöd STEELE Pilates-klasser med Teri Steele och efter bara några veckors träning började hon känna sig starkare, mer kontrollerad, hittade lättare balans och vågade lita på sina muskler och sin kropp.

Efter utbildningen i USA, växte intresset för träning och kroppen och 2012 tog hon examen i Biomedicin med inriktning fysisk träning från Högskolan i Halmstad. Hon har sedan dess arbetat som instruktör på ett flertal gym och samarbetar idag med Studio PILATES i Göteborg. Amanda är en av grundarna till PilatesNu.se.

”Pilates är en stor del av mitt liv. Jag älskar känslan av att ha kontroll över kroppen och känna mig stark inifrån och ut. Kroppen behöver en stark stomme för att klara av alla påfrestningar vi utsätts för både från stillasittande och våra övriga aktiviteter. Jag hoppas kunna inspirera och hjälpa andra till att känna sig starka, smidiga och smärtfria”